Alla inlägg den 9 september 2011

Av Lina - 9 september 2011 13:49

NU HAR VI KÖPT HUS!!


 

Kolla länken så får ni se vart det ligger och hur det ser ut där!



Byvägen 98 i Undersåker, Åre är adressen. Det blev en snabb affär av det här och det är vi så glada över. Vi som har letat hus i två års tid nu i Åre men inte hittat nåt som vi verkligen vill ha. Antingen har det varit för litet, för dyrt eller i skogen eller för tätt inpå grannarna eller som det senaste; fick inte bygga garage på tomten. Pust! Men vi gav inte upp.... Genom en bekant i Åre fick vi erbjudandet om att köpa ett hus i Undersåker. Efter en snabb titt så sa vi att vi var intresserade men att vi ville fundera. Några dagar senare tog vi med pappa dit som också fick titta på huset. Det är ganska mycket som ska göras; omdränering, isolering, fönster och övriga ytskikt m.m Pappa tyckte att vi skulle, som han uttryckte sig; "riva skiten och bygga nytt" haha!! Aldrig sa jag! Vi ska renovera! Sagt å gjort, vi gav honom ett bud och efter lite diskussioner så gjorde vi en deal.


  

Huset är ett trevånings sutteränghus på 95 kvadratmeter + 55 i biyta. Tomten är på 2500 kvadratmeter med en stor gräsyta bredvid huset och bakom huset är det en ganska brant slänt (där det växer bl.a hjortron!!) och därifrån är det en fin utsikt mot fjällen. På tomten står det även en liten "campingstuga" med ett par sängar och pentry och ett litet uthus/förråd med utedass. Erik vill i framtiden bygga ett garage också.


 

Inflyttning kommer att ske i oktober och då ska vi börja med det mest akuta; att måla om vardagsrum och fönster där vi kommer att husera första året innan vi fått till resterande. Erik ska i vinter börja med övervåningen där det behövs bättre isolering, ev en toalett och nya tapeter. I vår/sommar ska vi dränera runt halva huset eftersom det är mycket fukt i källaren. Till sist får vi göra mellanvåningen med kök och vardagsrum. Detta kommer att bli ett evighetsprojekt men det ser jag framemot!! Erik är duktig och vi har ju släkt och bekanta som är villiga att hjälpa oss också.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards