Alla inlägg den 28 februari 2010

Av Lina - 28 februari 2010 22:09

Oj, wow, vilken resa! Kom ner till Mora i fem-tiden på fredageftermiddag, åkte direkt till huset där vi skulle bo för att säga hej. Drog ner till centrum och Mässtältet vid Mora strand så fort som möjligt. Näst intill omöjligt att hitta en parkering, men efter en halvtimmes åkande hittade vi en plats. Promenderade 10 min. ungefär för att komma till Mässtältet. Det första vi gjorde var att lämna in skidorna på vallaservice  innan vi gick och hämtade ut nummerlapparna. När vi hade stått och köat i ca 15 min.så  kom vi äntligen fram för att få vårt startkit och sen var det bara att byta kö och stod där i 15 min. till innan vi kom fram till sekretariatet där vi ville betala för vår "namnändring"  (Pust! Varmt! Mycket folk! Trångt! Svettigt!) Sedan skulle vi ställa oss i ännu en kö där vi skulle seeda upp oss. Men där hade jag tur, jag kunde seeda upp mig direkt i sekretariatet eftersom jag hade åkt vasan tidigare, men Josse var tvungen att byta kö igen eftersom hon hade åkt Fjällbryntloppet i Östersund istället. Fick startplats i andra led trots allt, vilket var en stor överraskning. Gick runt en kort sväng inne på mässan och Stadium innan vi åkte på Willys för att handla lite middagsmat. Kom "hem" till 19-tiden och då lagade och käkade vi middag. Efter skidåkningen på TV:n åkte vi ner till Mora igen för att hämta ut våra vallade skidor (för att slippa detta moment på morgonen) Sen var det läggdax.


Upp kl.7, käkade frukost (havregrynsgröt!!!)  och packade bilen. Åkte från Mora mot Oxberg där starten skulle gå, bilar och köer överallt. Kom fram 4o minuter innan start. Klädde om, på med nummerlappen och testa skidorna. Dåligt vallat så vi fick lägga på lite mer (tur som var hade jag med mig en burk valla!!) Testade lite till, inte tipptopp men ändå okej skidor. Mot starten! 10 miuter kvar till start! Kissnödig! Hinner inte! Av med ytterkläderna! Fotografering! In i startfållan, 5 min kvar till start! Mycket folk överallt! Trångt! Hittar lite plats längst bak i startledet. Krafsa bort all snö under pjäxorna och på med skidorna! 2 minuter kvar! Andas! Djupa andetag! Snön faller lugnt, smälter i ansiktet. Pirr i magen! Förväntansfull och nervös. PANG! Starten går, ser alla börjar röra sig sakta framåt och såsmåning börjar vi också sakta ta oss fram. Efter tio- tolv meter så sätter det fart. Några missar spåret och faller, jag hittar ett bra spår med lite fart i så jag hänger på så gott det går. Josse borta!  Stavar och skidor överallt! Härlig stämning! Lugnt tempo men ändå så man måste hänga på för att ingen ska komma förbi framför. Mycket uppför i början, eller rättare sagt första milen. Vätskekontroll efter halva milen! Skönt och gott! Är ganska trött vid första kontrollen men blir genast lite piggare av lite sportdryck! Mycket nedför, mycket stakning! Skönt! Hänger fortfarande på rätt så bra. Känner att det värker i svanken, tar en Ipren men det hjälper inte. Tar lite druvsocker i slutet av andra milen. Orkar satsa lite inför sista kontrollen, får mer sportdryck och testar blåbärssoppen! Mmmm va gott! Gör ett kort stop hos vallakillarna för att justera bindningen som har fryst fast och tar bort all klabbsnö under skidorna. Josse har jag inte sett till sedan starten, men jag gissade på att hon var framför mig någonstans. Glidet hade kunnat vara bättre. Det var mest flackt resterande milen så jag stakade mig fram och blev trött rätt fort. När det var 3 km kvar började jag med spurten, körde stenhårt och tänkte "nä nu jä*var, ända in i kaklet... osv". Upploppssträckan var fantastisk! Folk som hejade, musiken och målgången gav en enorm kraft mot slutet! Åh så skönt att vara i mål!! Äntligen! Tiden var inte den bästa men var ändå nöjd. 2 timmar och 49 minuter.


När Josse kom och hämtade upp mig (för hon hade ju kommit in nästan 20 minuter före mig!!) så åkte vi direkt hem för att duscha. Sen däckade jag i sängen! Jag var helt slut! Åkte sedan hem till Östersund så jag var hemma igen kl. 22 på kvällen.


Idag mår jag inte så bra. Har ont i axlar, armväcken, ljumskarna och låren. Jag trodde jag hade strechat men det hjälpte inte tydligen... Jag känner mig lite yr och konstig också så mamma fick ta blodtrycket på mig ikväll och det visar sig att det är lite lågt.


Har redan börjat planera lite inför nästa lopp...  Vätternrundan på cykel  i juni,  Simning i Vansbro i juli och löpning på Lidingö i september. Tänkte prova ge mig på Tjejklassikern! =)


Nu ska jag vila och kolla klart på OS-finalen i hockey! Go Canada Go!!







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards